Sådan gør du boligen mere klimavenlig

0
821

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du har sikkert hørt både politikere, medier og bekendte tale om klimaet. Det er ikke uden grund. Klimaet er nemlig et vigtigt emne. Vil vi de menneskeskabte klimaforandringer til livs, kræver det handling nu. Alle mennesker kan sagtens gøre en forskel, og lidt er bedre end ingenting. Har du overvejet, hvordan du kan gøre din hverdag mere klimavenlig? Et godt sted at starte er ved boligen. Her er der nemlig flere ting, du kan gøre for at få en endnu mere klimavenlig bolig. Læs med herunder og få gode ideer.

Udskift de utætte vinduer

Vinduer og ruder bliver med årene slidte. Især hvis du bor i et ældre hus. Det resulterer ofte i utætheder, hvor varmen fra huset kan sive ud. Det koster dig mange penge, da du vil opleve at skulle opvarme huset unødigt meget.

Derfor vælger mange at udskifte husets vinduer. Både for at spare penge på varmeregningen men også for at få en mere klimavenlig bolig.

Vil du gerne bevare den gamle, klassiske stil ved dit hus? Invester i bondehusvinduer som klæder ethvert ældre hus. De moderne bondehusvinduer er tilmed energivenlige. Læs mere om bondehusvinduer her.

Kan opvarmningsformen ændres?

Hvordan opvarmes dit hus i dag? Er det med oliefyr? At have et oliefyr kan være dyrt. Dog kan det også være omkostningstungt (og klimabelastende) at skulle udskifte et (måske) velfungerende fyr. Derfor vælger mange at kontakte deres lokale fagmand for en snak om alternative muligheder. Du kan nemlig med fordel kombinere oliefyret med f.eks. en varmepumpe. Varmepumpen og oliefyret kan supplere hinanden godt. Oliefyret kan bruges på de kolde vinterdage, hvor varmepumpen ikke kan følge med. Omvendt kan varmepumpen bruges på de øvrige dage. Varmepumpen er billig i drift, og investerer du i en varmepumpe som supplement til dit oliefyr, vil du kunne mærke, at du sparer penge på varmeregningen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here