Undgå brandfare i juletiden

0
697
Bålsted

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Julepynt

Vi kender det alle sammen, når julen nærmer sig, så skal der pyntes op. Det er de fleste som pynter deres hjem med en masse julepynt, for rigtigt at fejre at det snart er jul. Det spreder meget hygge og glæde hos de mindste og måske også de voksne. Man kommer da ikke uden om at julepynt, er med til at skabe den helt rigtige stemning i hjemmet. Julepynten kommer i alle størrelser og former og der findes meget forskellige julepynt. Derfor er der stor forskel på hvordan vi pynter til jul. Nogle kan godt lide at have julemænd, nisser og levende lys, mens andre hellere vil have guirlander, julehjerter og andet flet. Men uanset hvad skal vi tænke os en ekstra gang om, når vi har levende lys eller et bålsted.

Brandfare

Meget julepynt er enten lavet af papir, træ eller noget kunstigt materiale. Alle disse materialer er meget brandbare og kan derfor være farlige, hvis du har levende lys i hjemmet. Det gælder om at holde øje og begrænse sine levende lys, hvis man har meget julepynt. Selvom levende lys i juletiden er hyggelige, så kan de også være farlige. Når der hænger og står så meget brændbart materiale rundt om i boligen, i form af julepynt, udgør det en fare. Der kan gå ild i noget julepynt, som kan brænde hurtigt og i værste fald sprede ilden i boligen meget hurtigt. Det er selvfølgelig ikke godt og derfor bør man undgå denne fare.

Hvordan du undgår brandfaren

Hvis du gerne vil pynte til jule hjemme i boligen, så er det en god ide at begrænse antallet af levende lys. Hvis du ingen levende lys har, så er brandfaren minimal. Men vil du gerne have lidt hygge, så skal du være opmærksom på, hvor du placere lysende. Du skal sætte dem et sted, hvor der ikke er noget som let kan antænde. Derudover skal du sætte dem et sted, hvor du kan holde øje med dem flere forskellige steder fra i boligen, så du let kan se, hvis det skulle gå glat. Så kan du reagere i tide.