Undgå skimmelsvamp

0
526
construction background - indoor shabby wall with mold spots

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange ting her i livet, der er farlige. De fleste af dem kan man se med det blotte øje, men der er også nogen der er mere skjulte og de kan ofte være de farligste. En af de ting der kan gå hen og være et stort problem, og som rammer rigtig mange danske hjem er skimmelsvamp.

Farligt på sigt

Skimmelsvamp er ikke det man kalder akut skadeligt, og det er da heller ikke farligt at opholde sig i et hus med skimmelsvamp i kortere perioder. Det bliver dog dog, hvis man er der i længere tid. Det kan blandt andet give irriterede slimhinder, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Begynder man at få dette, vil det altså være en god ide at få tjekket, om der skulle være problemer med skimmelsvamp.

Det er ikke svært at se om der er fugt i et rum. Det kan man typisk se på væggene, og opstår ofte bag eksempelvis skabe, møbler og lignende, som står for tæt på væggen, der derfor ikke kan ånde. Om der er tale om reel skimmelsvamp er dog noget man bør lade professionelle vurdere. Du kan læse meget mere om skimmelsvamp her.

Hvor farligt er det?

Som tidligere skrevet så er de hyppigste problemer det medfører irriterede slimhinder, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Dette er dog ikke i sig selv direkte farligt, men er man allergisk overfor det, kan det blive yderst farligt. Et andet problem er, at man kan udvikle allergier på grund af skimmelsvampen.

Det er med andre ord ikke noget, man skal lade som ingenting overfor. Det er vigtigt at få tjekket sin bolig, hvis man har den mindste mistanke. Har man svampedækning i sin husforsikring, vil man i langt de fleste tilfælde været dækket, og du slipper derfor for at stå med en står udgift med at slippe af med det igen.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here