Et sikkert hjem er et rent hjem

0
875
kvinde vasker gulv i køkkenet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man bliver spurgt, om man har ’et sikkert hjem’ er det typisk med henblik på indbrud. Er låsene gode nok? Er der installeret et alarmsystem? Holder nogen øje med boligen, når I er væk? Men et sikkert hjem er meget mere end blot modstandsdygtighed overfor indbrudstyve. Det skal også være sundt at opholde sig i, og derfor er det vigtigt at indeklimaet er godt. Her er fire gode råd til, hvordan du kan holde dit hjem rent og friskt

Gør rent ofte

Først og fremmest er det vigtigt at holde hjemmet rent. Støv indeholder støvmider og skadelig kemi, så du bør støvsuge og tørre støv af mindst én gang om ugen. Hvis I har husdyr, bør det gøres endnu oftere. Hvis I ikke selv har tid eller overskud til at gøre rent flere gange i ugen, kan I overveje at overlade rengøringen til professionelle. Så skal I ikke bekymre jer om at indånde skadelige støvpartikler.

Luft ud hver dag

Ud over at gøre rent er det mindst lige så vigtigt at lufte ud hver dag. Luft ud i 5-10 minutter tre gange om dagen, og lav gerne gennemtræk i hele huset, så luftudskiftningen bliver så stor som mulig. Tilstrækkelig med udluftning mindsker mængden af fugt og støv i hjemmet.

Undgå levende lys

På de mørke efterårsaftner er det fristende at tænde stearinlys for hyggens skyld. Men stearinlys udsender sodpartikler, som er skadelige for indeklimaet. Derfor kan du med fordel skifte de levende lys ud med LED-lys, som ikke udleder skadelige stoffer.

Brug miljømærkede produkter

Når du bruger vaske- og rengøringsmidler, der indeholder parfume og anden kemi, spredes det i hjemmet. Derfor bør du anvende miljømærkede produkter, så kemiindholdet er så lavt som muligt. Generelt er det godt at bruge miljømærkede produkter, da risikoen for allergi og andre gener reduceres væsentligt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here