Et sikkert hjem gælder også bilen

0
744
Køb en god autostol

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

At have et sikkert hjem gælder ikke kun indtil hoveddøren. Både haven og bilen er områder, hvor børn ofte færdes, og hvor de nemt kan komme til skade. Det gælder selvfølgelig især i bilen, hvor det desværre kan gå rigtigt galt. Heldigvis er det relativt nemt at sikre barnet, selv hvis I skulle komme ud for et trafikuheld.

Køb en god autostol

En autostol bør være noget af det første, I køber. Modsat mange andre babyting, kan I nemlig ikke leve uden en autostol, hvis I skal køre i bil. Allerede på turen hjem fra sygehuset skal sikkerheden være i top.

Derfor bør I have stolen på plads i god tid, gerne en måneds tid før termin. På den måde er i forberedt, hvis fødslen går i gang tidligere end forventet. Og når først det hele skal gå hurtigt, er det rarest, at der er styr på de mest basale ting.

Når I køber en autostol, skal I være sikre på at købe en god og sikker model. Der findes et hav af tests på nettet, så investér lidt tid i at undersøge markedet.

Det skal I kigge efter

Grundlæggende er der især to ting, I skal kigge efter: Isofix og bagudvendt sæde. Isofix er et beslag, som stolen kan monteres med. Det er direkte forbundet til bilen og giver den mest sikre montering. Isofix er en internationalt anerkendt standard, så gå altid efter den.

Bagudvendt sæde betyder, at barnet kigger ind mod bilens sæde, når det sidder i stolen. Det er lovpligtigt indtil 15 måneder, men også en god idé derefter. Den helt store fordel ved denne position er, barnet trykkes ned i autostolen, hvis bilen er ude for en frontal kollision – den hyppigste type uheld. Hvis barnet er forudvendt, vil hovedet i stedet blive kastet fremad og belaste nakken. Det kan give alvorlige nakkeskader, så det skal I for alt i verden undgå. Med en god, bagudvendt og velpolstret autostol er barnet dog godt sikret. Et godt bud kunne være at investere i en Recaro Zero 1, som lever op til nogle af de strengeste sikkerhedsstandarder.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here