Få mere bæredygtighed ind i din hverdag

0
235

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste er efterhånden begyndt at tage klimadebatten mere seriøs, og her er der altså mange af de små vaner i hverdagen, man kan gå ind og ændre på, hvis man gerne vil have en mere bæredygtig hverdag. Der er nemlig mange af de vaner, vi har, som faktisk uden vi ved det, er skadelige for miljøet.

Så her får du et par tips til, hvad I eksempelvis kan gøre, hvis I gerne vil sørge for, at I lever mere miljørigtig til hverdag.

Genbrug er vejen frem

Det, som jo er kerneårsagen til klimakrisen, er menneskets forbrug, og derfor er det også forbruget man skal skrue ned for, hvis man gerne vil gøre en forskel – og der er mange måder at gøre det på.

En ting du kan gøre, er at købe brugte ting i stedet for helt nyproducerede ting. Hvis du eksempelvis skal have et nyt spisebord, fordi det gamle simpelthen ikke kunne mere, kan du smutte ud i en genbrugsbutik eller på et loppemarked og se, om der ikke er et, som er næsten lige så godt som nyt, og som ovenikøbet har mere sjæl. Genbrug er i hvert fald et meget bæredygtigt valg.

Hygge omkring pejsen

Hvis I er den type familie, som elsker at bruge tid foran pejsen med et dejligt glas vin (eller en cola) og nogle brætspil eller historier, så er det faktisk også et sted, hvor man kan træffe nogle mere bæredygtige valg – for eksempel bioethanol.

For den klassiske brændeovn er faktisk ikke super bæredygtig, men hvis I derimod vælger at skifte til en biopejs med bioethanol, kan det hurtigt blive meget mere miljørigtigt – og så skal I selvfølgelig også have købt noget bioethanol, så I rent faktisk kan få gang i den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here