Forebyg indbrud – den klogeste løsning

0
114

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I 2020 blev der anmeldt mere end 17.000 indbrud i danske hjem, og det er et fald i forhold til 2019. Det skyldes sikkert nedlukningen, der har betydet, at mange danskere har været mere hjemme. Danmark har stadig relativt flere indbrud end de andre nordiske lande. Politiet har øget indsatsen og kørte i 2019 ud til 85% af de anmeldte indbrud, mod 64% året før. Desværre er politiet ikke lykkedes med flere sigtelser og opklarer færre indbrud end tidligere. Det vurderes årligt at koste 2,5 milliard i skader og tab årligt, og der udbetales kun 1,5 milliard i erstatning.

Det er derfor afgørende, at du selv er med til at forebygge indbrud.

Sikring af hjemmet

Når du skal sikre din bolig, skal du sørge for, at basis er i orden. Det starter med en god lås, og så er der en række ting, du kan gøre. Du kan sikre, at døre og vinduer er i god kvalitet, at der er gode låse og stærke dørkarme. Gerne en lås i dørene der kræver nøgle på begge sider. Det vil være upraktisk, forsinke og stresse tyven, hvis flugtvejene kun er vinduerne. Tyven skal have dårlige arbejdsbetingelser.

Bor du på Frederiksberg, i Valby eller et andet sted i København, kan du få sikret hjemmet af Københavns ældste låsesmed Valby.

Andre tips til forebyggelse

Du kan også arbejde med lys i haven, fx kraftigt lys der tænder ved bevægelse nær huset. Lys fungerer ekstra godt med udsyn, så sørg for at hækken er klippet ned. Nabohjælp er sat i system via internet og en app, det er specielt godt, fordi statistikkerne viser, at der sker flest indbrud i ferieperioder.

Du kan også lave en aftale med et alarmselskab. Alene det at der kommer klistermærker op, kan betyde, at tyven prøver naboen først. Det vil sikre hurtig reaktion og mindre skade, hvis der bliver indbrud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here