Gør din ungdomsbolig til et hjem

0
186

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rigtig mange danske unge venter på muligheden for at kunne flytte hjemmefra, så de kan bo selv uden forældrenes opsyn. Derfor er det også en spændende periode for mange, når de endelig får mulighed for at flytte til storbyen for at studere. Man må bare ikke glemme, at der også er en masse praktisk der skal på plads. Alt lige fra indretning og internet til lejekontrakt og lån.

Overvej dine muligheder

Første skridt på vejen er således at finde ud af, hvad dit budget er, og hvor du gerne vil bo. Selvom du skal studere i København, kan du nemlig sagtens bo i en af de mange forstæder, hvor priserne er lidt lavere. Mange af forstæderne er tilmed begyndt at lave studieboligkomplekser, hvilket har et væld af fordele. For det første gør det processen med at finde en bolig i passende størrelse og afstand til studiestedet betragteligt nemmere.

Derudover er priserne ganske overkommelige, og så er det selvfølgelig også en oplagt mulighed for at møde andre i en lignende situation. De fleste studieboligkomplekser af den type, giver dig nemlig også muligheden for at bo med en anden eller bare møde de andre i nærheden i dertil indrettede fællesarealer. En af de største farer ved at flytte hjemmefra er nemlig ikke at glemme huslejen en enkelt måned eller at spise kold pasta til aftensmad tredje dag i træk. Den største fare er derimod, at man ikke får taget sig sammen til at få gjort sin ungdomsbolig til et ungdomshjem. Hvis boligen bare er et sted man sover og spiser, men ikke føler sig hjemme, kan studietiden blive 3-5 rædderlige år. Hvis du er bange for at falde i den fælde, så flyt i ungdomsbolig tæt på København.

Hyggelig indretning

I så fald er det i hvert fald din egen fejl, hvis du ikke finder nogle jævnaldrende venner. Er du ikke så heldig at kunne komme ind sådan et sted, eller kunne du bare tænke dig en smule mere privatliv, kan man selvfølgelig stadig dyrke det sociale liv i byen. De fleste studiebyer pulserer trodsalt med ungdomsliv. Ironisk nok handler det altså bare om at komme ud ad døren og melde sig ind i nogle foreninger, hvis man gerne vil føle sig hjemme i sin studiebolig.

Indretning kan dog også gøre rigtig meget for at få ens nye ungdomsbolig til at føles som et hjem. Har du for eksempel møbler eller et par billeder med hjemmefra, kan det være en god ide at omgive sig med dem. Der er intet værre end kolde, hvide vægge. Hvis man kan indrette sin bolig med nostalgi og personlighed samt omgive sig med gode bekendtskaber, kan man dog hurtigt gøre sin ungdomsbolig til et hyggeligt hjem.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here