Gør ilden lidt mere sikker med et bålfad

0
372

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes ikke meget, der er meget mere hyggeligt end et hyggeligt bål i en lun sommeraften. Et godt glas vin, lidt levende ild og måske nogle skumfiduser eller et snobrød der bliver lavet over gløderne, det kan næsten ikke blive en bedre sommeraften. Når det er sommer er der dog også den fare, at gløderne kan springe og sætte ild i ting, især hvis man har et bålsted på jorden.

Køb et bålfad – for din sikkerheds skyld.

Der findes mange typer af bål og ildfade, hvor gløderne er mere afskærmet, så de ikke så let springer ud og kan antænde. Du kan sågar også købe nogen, der skærmer en smule af for ilden. Det er altså en hel del mere sikkert, hvis du har ilden i et fad, hvor den er lettere at styre, end hvis det er i et bålsted i jorden. Det er især en god ide, hvis man har mindre børn i husstanden der også gerne vil være med til hyggen. Det er langt lettere at forklare dem, hvor varmen går til, end med et bålsted, der godt kan blive varmt på et større areal.

Som du måske har lagt mærke til i medierne i de seneste dag, så er der varslet afbrændningsforbud i hele landet, hvilket er historisk, da der aldrig tidligere har været et komplet landsdækkende forbud.

Det betyder naturligvis også, at du ikke må tænde et bål i din have, om det så er i et  bålfad eller ej. Der er mange, der er i tvivl om hvorvidt de må grille, og her er der lidt forskellige regler fra kommune til kommune. I langt de fleste tilfælde forholder det sig dog sådan, at det må du gerne, hvis grillen ellers står på et underlag der ikke på nogen måde kan gå ild i (fliser, sten eller lignende.)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here