Husk at vælge en sikker trappe, især hvis der er børn eller ældre i husstanden

0
428

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når man bor i et hus med flere etager, så er trappen en enormt vigtig del af husstanden, da resten af etagerne ellers vil være irrelevante. Man benytter derfor sin trappe flere gange om dagen, når man bevæger sig fra etage til etage. Dette er der dog en kalkuleret risiko forbundet med, da man kan komme slemt afsted, hvis man skulle falde på trappen. Det er især børn og ældre som kommer til skade, når de falder på trappen. Børnene de piler op og ned med lynets hast, imens de leger, og da det er sværere for de ældre at gå på trappen, er der større chance for at de træder forkert. For at undgå disse ulykker som kan gå grueligt galt, er det er derfor vigtigt, at man vælger en sikker trappe.

Ikke for stejl

Når man ikke har så meget plads, så kan det mange gange være praktisk med en stejl trappe, men med en stejl trappe medfølger også en forstørret risiko. Det kræver nemlig både flere kræfter og mere koncentration at komme op og ned af en stejl trappe, og hvis uheldet skulle være ude, så falder man endnu hårdere.

Et ordentligt gelænder

Trappens indbyggede sikkerhedsforanstaltning er gelænderet, som man kan støtte sig til på vej op og ned af trappen. Gelænderet skal derfor være i en hensigtsmæssig højde, så man nemt kan støtte sig til det, uanset hvor høj man er, og det skal ligeledes være formet rigtigt, så man nemt og behageligt kan gribe fast i det. Få designet dit gelænder her.

Undgå for glatte trappetrin  

Trappetrinene kan være lavet af mange forskellige materialer, og mange vælger deres trappetrin ud fra, hvor pæne de er. Det kan dog bestemt også betale sig at udvælge materialet ud fra, hvor sikkert det er. Hvis trappetrinene er produceret ud af et enormt glat materiale, er der større chance for, at man glider og falder. Man kan med fordel vælger en grov overflade eller overtrække trinene med et tæppe, så der er mere friktion.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here