Sådan vasker du dine bambuslagner

0
288

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Bambus er et fantastisk materiale, der er meget blødt og behageligt at sove på. Det er også et relativt nemt materiale at vedligeholde, men det er alligevel en god idé at vide, hvordan man vasker sit bambus lagen, så de bevarer deres bløde kvalitet.

Vask bambuslagnerne for sig selv

Det er bedst at vaske bambuslagnerne for sig selv, da de let kan blive skadet, hvis de vaskes sammen med andre ting. Sæt bambuslagnerne i vaskemaskinen på en let vask ved 30 grader. Hvis bambuslagnerne har mange pletter, så kan de også vaskes ved 40 grader, aldrig ved 60 grader, da det kan blive for varmt. Bambuslagnerne skal tørres i tørretumbleren, men pas på ikke at tørre dem for meget, da de kan blive ødelagt.

Brug milde vaskemidler

Det er en god idé at vaske bambuslagnerne med milde vaskemidler, så de ikke bliver ødelagt. Brug f.eks. et vaskemiddel, der er beregnet til børnetøj eller babytøj. Dette sikrer, at bambuslagnerne bevarer deres bløde kvalitet.

OBS på vaskemærkerne

Husk at kigge efter vaskemærkerne, når du vasker bambuslagnerne. De fleste bambuslagner har vaskeanvisninger på vaskemærket, og det er en god idé at følge anvisningerne. På vaskemærket står der også oftest, hvordan bambuslagnerne skal tørres.

Kom dem aldrig i tørretumbleren!

Hvis du har bambuslagner, der ikke tåler tørretumbling (hvilket de fleste ikke gør), så er det en god idé at hænge dem til tørre. Aller helst udenfor i den friske luft. Grunden er at tørretumblerens varme simpelthen får bambussen til at smuldre og så småt går i stykker. Heldigvis er bambus et hurtigttørrende materiale, så det tager ikke lang tid, før det er klar til at blive brugt igen, hvilket er et stort plus i forhold til eksempelvis silkelagner.

Hvad kan du selv gøre for at de holder længere?

Der er en hel del, du selv kan gøre for at dine bambuslagner holder sig pæne og bløde længere. Her kan du se et par eksempler:

  • Brug milde vaskemidler, så bambuslagnerne ikke bliver ødelagt.
  • Vask bambuslagnerne for sig selv, så de ikke skader andre ting i vaskemaskinen.
  • Hæng bambuslagnerne til tørre, hvis de ikke tåler tørretumbling.
  • Vask bambuslagnerne efter brug. Vi håber, at du har fået nogle gode råd til, hvordan du vedligeholder dine bambuslagner.

Konklusion

Som du kan se, så er det relativt nemt at vedligeholde dine bambuslagner. Det handler bare om at følge nogle få simple regler, så kan du få glæde af dine bambuslagner i mange år frem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here