Sørg for din sikkerhed, når du maler

0
357

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Selvom indholdet af farlige kemikalier i maling ikke er, som det var for 20-30 år siden, så skal man stadig tage sine forholdsregler, når man vælger at maler selv.

Står dele eller hele huset til at skulle males til en ny farve, eller skal den nuværende farve bare have et nyt lag. Så husk at du ligesom med alt andet håndværk, skal have styr på sikkerheden – både for dig og dem som hjælper til.

Giftige gasser

Selvom rigtig mange giftige gasser er fjernet fra malingen, og ikke er nær så giftige, som for år tilbage – så er der stadig nogle gifte i nutidens malinger, som kan være tilstrækkelig skadelige for krop og organer. Du bør derfor gå efter en maling, som er så ugiftig som muligt. Men hvordan kan man så lige se det, spørger du sikkert – hvis du altid har malet selv før. Hver malerspand med maling i, har en MAL-kode, samt en VOC-værdi, som hver især fortæller noget om, hvor skadelig den enkelte maling er. Hvis du ikke synes at de er til at forstå, når du står og kigger på malerspandens tal, så kan du altid spørge en erfaren malermester, som vil kunne fortælle dig om det.

Bær støvmaske

Du bør altid bære støvmaske, da dampene fra malingen ikke er sunde at indånde i flere timer. Hvis du vælger at slippe dine vægge ned, hvor der i forvejen er malet, vil slibestøvet også kunne gå direkte i dine lunger, og dermed skade disse. Hvorfor du også skal bruge støvmaske.

Husk når du er færdig at få luftet godt ud, i hele huset, eller lejligheden, så de alle gasserne kommer ud – og ikke vil skade dine lunger, ved længere tids indånding

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here