Ståtaget er også sikkert

0
361

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Stråtaget er nok den tagtype i Danmark, der er flest meninger om. Nogle kalder det et farligt tag med sot brandfare, andre fremhæver dets flotte og naturlige design. Men hvad er op og ned? Er stråtaget et levn fra fortiden eller har det fortsat en plads en moderne boligbranche?

Fordomme

Mange påstår, at der er en stor risiko forbundet ved at have et stråtag, fordi der let kan gå brand i det. Samme fordom var en af de største årsager til, at tagtypen mistede sin store popularitet. I dag kan stråtage dog bygges med en brandgodkendt fiberdug eller med brandisolerende undertagsgips, som lægges ovenpå spærene.

I det hele taget har personer uden faglig indsigt en tendens til at gøre et større nummer end nødvendigt ud af stråtage og brandfare. Det ser man blandt andet hos forsikringsselskaberne, der ikke har flere sager på brande i hustyper med stråtage kontra andre byggerier. Forsikringspræmien kan dog være højere på huse med stråtag, men denne reduceres, når der lægges brandhæmmende materialer på huset.

Mange påpeger desuden, at det er dyrt at få lagt et stråtag, men prisen er meget individuel i forhold til ønsker. Stråtaget er ikke det dyreste tag, men heller ikke det billigste.

Fordele:

Det der tiltaler de fleste ved stråtaget, er dets flotte udseende, som er romantisk, naturligt og som typisk går i flot spænd med omkringliggende omgivelser.

Rent arkitektonisk er der anvendt strå/tagrør til taget, hvilket giver det sit flotte look. Dertil kommer det, at tiden faktisk er med til at gøre taget endnu flottere – hvis man vel at mærke husker den almindelige pleje af sit stråtag. Stråtaget patineres af vejret, hvilket ofte gør, at det får et flot og autentisk udseende med tiden, på samme måde som man kender det fra kobbertaget, der irer. Udseendet er naturligvis forskelligt fra strå til kobber, men tanken bag er den samme.

Netop det at tækkemanden arbejder med et naturmateriale gør også, at han kan lægge taget flot og tæt, så taget smyger sig hen over huset og har de helt rette skæringer og detaljer. Det kan f.eks. være omkring vertikale tagvinduer eller udluftningskanaler. Faktisk giver muligheden for at lægge taget flot og unikt ofte anledning til, at man vælger tagtypen til arkitekttegnede huse.

Ønsker du at læse mere om stråtaget og se info om dine muligheder for at få lagt et selv? Så se mere på https://je-straatag.dk/, hvor du finder eksempler på lagte stråtage, mosfjerning, brandsikring og meget mere.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here